Omscholing van een echte horecaman
Een 39-jarige kelner zakt bij het opbouwen van de horecagelegenheid van zijn werkgever door het dak en valt bijna 4 meter naar beneden.
In het ziekenhuis wordt duidelijk dat hij breuken in het linkerbeen en een verbrijzelde linkerenkel heeft. Er volgen in anderhalf jaar meerdere operaties en intensieve behandelingen.
Terugkeer in zijn oude beroep als kelner is niet mogelijk. De arbeidsdeskundige van het UWV heeft in de beoordeling beroepen geselecteerd die (op basis van het CBBS) passend zijn, denk aan kassier, loonadministratie en assemblagewerk. Voor deze ‘horecatijger’ enorm demotiverend. Hoe nu verder?
Tijdens het kennismakingsgesprek komt het volgende naar voren;
De rol van gastheer, vriendelijkheid en behulpzaamheid in de omgang met mensen zijn kenmerkend voor hem. Aan de hand daarvan werd een inventarisatie gemaakt m.b.t. passend werk.
Hij werd aangemeld voor een van psychologisch onderzoek met capaciteitentest en beroepskeuzetest. Uit de tests kwamen werkvelden en beroepen zoals onderwijs, natuur- en landschapsbeheer, vervoer en het sociale domein, naar voren. Trefwoorden als extravert, energiek, gedreven, vrolijk en actief van aard bleken van toepassing.
Betrokkene is recent gestart met een mbo-opleiding in de gezondheidszorg (GGZ).
Ondanks het opgelopen letsel en het verlies van een baan en een passie is dit een voorbeeld van het creëren van perspectief met een grote kans op passende arbeid die aansluit bij zijn eigen wensen.
Het begeleidingstraject van MetZorg bestond uit een viertal bezoeken en intensieve afstemming met betrokkene en partijen. Het traject had een doorlooptijd van tien maanden.
Wilt u kennismaken met onze organisatie? U kunt onderstaand formulier invullen of een van onze mensen contacten.