Alternatieve behandeling en re-integratie in eigen werk
Een 55-jarige vrouw steekt de straat over en komt daarbij in botsing met een scooter. Ze raakt met haar hoofd het wegdek. Vrijwel direct na het ongeval is er sprake van hoofdpijn, nek- en schouderklachten.
In de maanden daarna blijven de ervaren klachten aanhouden. De huisarts verwijst haar naar een fysiotherapeut, maar een afname van klachten wordt niet gerealiseerd. Na enkele maanden wordt betrokkene doorgestuurd naar een orthopeed die ondanks diverse onderzoeken en scans geen bijzonderheden vindt.
Ze wordt doorverwezen naar een multidisciplinair revalidatietraject. Het beoogde doel om klachtenvrij te functioneren na een periode van 14 weken revalidatie wordt niet behaald.
Ondertussen kan ze haar eigen werk niet uitvoeren en zowel betrokkene als haar werkgever raken gefrustreerd. Ze is moe en gespannen, er dreigen psychische klachten te ontstaan.
MetZorg wordt 10 maanden na het ongeval ingeschakeld.
MetZorg heeft na een intakegesprek in afstemming met partijen gekozen voor een second opinion. In een regulier traject zijn de wachttijden hiervoor lang. Bij een provider van MetZorg wordt binnen twee weken een MRI geregeld. Er worden geen afwijkingen gevonden, niets lijkt een intensief behandeltraject in de weg te staan.
Samen met partijen wordt gekozen voor een intensief fysio- en manueel behandeltraject van twee weken. Ze verblijft hiervoor twee weken in een hotel om de focus volledig op het eigen herstel te kunnen richten. De ervaren klachten nemen af tijdens het traject. Ze krijgt tevens oefeningen en adviezen mee voor thuis om het herstel duurzaam te maken.
MetZorg selecteert een geschikte behandelaar in de eigen omgeving.
De eigen werkzaamheden worden na het traject middels een opbouwschema weer opgepakt. Hierbij wordt in afstemming met de werkgever rekening gehouden met de nabehandeling. Na twee maanden is ze weer volledig aan het werk.
De behandelingen hebben de klachten nagenoeg volledig doen verdwijnen. In stressvolle situaties ervaart ze soms nog een gespannen gevoel, maar de hoofdpijn is weg en ook haar energie is weer terug. Ze heeft haar eigen werk volledig hervat en geeft aan haar leven weer terug te hebben.
Het begeleidingstraject bestond uit drie bezoeken aan het slachtoffer, waarvan één samen met de werkgever voor nadere afstemming. De totale doorlooptijd bedroeg zes maanden inclusief de nazorg.
Wilt u kennismaken met onze organisatie? U kunt onderstaand formulier invullen of een van onze mensen contacten.